Lets Talk About Power & Electricity! :D

quote-all-power-corrupts-but-we-need-the-electricity-anonymous-287909 Hi, Hani is back! *grinning*

So much stories, so little time. I really wish I could have all the time in the world, (and the good mood for writing as well, lol). Fyi, I do even have several blogs for different purposes, but none of them is updated in recent months. *grinning wider*

As a person who really love to share stories, everytime I meet or have a good conversation with people and get something new from them, I always become very excited to reshare it with others. Usually they were my family or close friends, but sometimes I find no one fits into my stories, then I choose to write it on my blog, expect nothing but to deliver my excitement, besides as a reminder for myself in the future. Well, just like now. My hands soo itchy already to grab my laptop and start writing. But you know what? It’s not always that easy to jot down in words, it like a hard nut to crack. But.. instead of posting nothing, I found a better idea; How if I just post the chat here? Ha ha ha.. I dont have to edit, so that you can read the whole things that we discussed about. Clever, eh? ;)) (not sure if it’s clever or lazy)

This time I was talking about electrical generator, hydro power, and solar pv system with a buddy (hello,, Mr. Ryan Triadhitama :p). He’s a power engineer who just resigned from Toshiba Japan after worked there for about 3.5 years. He just come home for good, prepare his study to pursue the master degree in the UK, focused on… future power network? smart grid? smart power generation? yea, kind of that sort ^^ I need his insights for my upcoming projects, so here are our chats…

1h   2

Need translation? Please do wait until tomorrow, xixixi

Then ha! I remembered I ever read about that enefarm: http://panasonic.co.jp/ap.FC/en_doc03_00.html The advertisement had started from 2008. The cost is quite high, but he told that the outcome is also the same, unstable. Nya nyaa X3

3 4 5

And about solar pv system: (already in English)

6 7 8u

9 10j 11

12 13 14

Urghhh.. I’m suddenly covered with the glorious of curiousity. I really want to learn how those all work X)) And since I got a business partner who also associated with Japan company, actually it should be delicate, ehe ehe ehe.. Japan wish to have role model in here, in Indonesia, and by that, we also can learn from them and make the improvement after all. Hope anything goes well~

jua;

schematic diagram for pv in house, the electricity incl. for sale

S__4538395

not for sale, but we need the battery

So, any of you who also interested in this subject? Lets discuss more! I also want to hear your stories 😀 And for aa Ryan, mmm… wish you nothing but good luck for anything you planned. Please surprise us, just like the electromagnetic shockwave. *droll*

Bandung, H+4 Iedl Fitr

under the blanket, dealing with my fever

PS: I made this writing to encourage you, who has greater things worth to share, but never eager to write. There’s no better time to start than today. And while blogging is a challenge that I believe fits into me at this exact moment in time, you may find greater opportunity in sharing to sophisticated audiences. But either way, I’d love to have you join me in some ways v(^^)

Advertisements

12 thoughts on “Lets Talk About Power & Electricity! :D

  1. Whoaaa Hanni is back? Time to leave to another planet, boys, this planet not safe anymore from this smart-random-excited(weird)-babyface(SMP face to be specific) little girl i admire.

    Talk about your topics.. Power Electricity, which is i know nothing (just like Jon Snow) about it, what i do know we need power and your friends definetly going to places, experience from Thosiba should be great.

    But do you know Tesla built something like that called Powerwall (I know, doesn’t mean i less cool than Jon Snow)http://www.teslamotors.com/powerwall , are you consider it as competitor? BIG competitor or Inspirator for indonesia as developing country?

    I realize we need power (don’t be jealous, i need you more :p ) but are you considering the cost? Development and Implementaion, does it worth it?

    and about your last schematic pictures on the post? is that your heart? beacuse i know nothing about it… #dafuqdidijustsay

    However i wish the best of all your wish and plan about it, i believe in you Hani, like we always do… #anotherdafuqdidijustsay
    Couldn’t wait to discuss more ;D
    @AsyrafDuyshart

  2. I’ve never thought that electricity and other power kinda things could be some fun talking though. This was the electricity idea you told me before, eh? Now I really see, even though I don’t really get what is about to go on, what you’re exciting about.

    You do the big thing, I’ll handle the gloomy kids then hahaha (geez my blog is all about kids’ stuffs)

  3. Hani tren pemenuhan energi ke depan adl ada di setiap rumah, kawasan RT-RW s/d Propinsi punya kemampuan menghasilkan listrik masing2, jadi Rezeki pendapatan listrik tdk dimonopoli pemodal besar. Di USA ada sejenis Koperasi Listrik, jadi mereka berdayakan masyarakatnya utk hasilkan listrik. Apapun jenis energi alternatif terbarukan yg ada bs di sinergikan satu sama lain. Karena harga bs di tekan semakin rendah saat energi sudah di hasilkan di setiap rumah. Trennya adl listrik akan semakin murah, krn pada akhirnya energi listrik tdk ada yg dibuang. Hanya di daur ulang pada inti energinya.

  4. Hahaha pindah kesini..
    Ya intinya kepikiran punya rumah yg punya listrik alternatif sendiri, bahkan sampai bisa produksi gas sendiri untuk kebutuhan dapur, heheheh

    Lebih seru lagi klo ada perumahan kecil yg seperti itu juga, apa ya sebutannya smart house gitu mungkin ya.

  5. Topik bahasannya menarik nihh…kmaren2 baca berita kl skrg lg bnyk dibahas sumber energi dr thorium…lagi bnyk seminar dan penelitiannya…bahkan Cina udh berani ngegelontorin dana penelitian besar2an buat jd negera pertama yg pk energi thorium…energi dr thorium murah dan mudah didapatkan dan jg menghasilkan energi lebih besar dari uranium dan lebih aman…dari energi Thorium sebesar bola sepak kalo ga salah bisa nerangin satu kota besar selama 300th, .ada artikelnya cuma lupa sumbernya harus browsing lagi :D…mungkin pakarnya bisa sharing2…siapa tau ada ahli dari Indonesia yg bisa bikin duluan daripada negara lain 😀

  6. Persoalan paling jd fokus pd solar panel adalah memang di inverternya, msh terus dkembangkan teknologi inverternya agar bs mningkatkan efisiensi dan mereduksi cost and maintenance. Keunggulan solar panel yg stand d rumah ato bs dsebut tdk dgabung adalah efisiensinya trjaga, tdk tergerus oleh transmisinya, tp ini jg brgantung pd teknologi inverternya.
    Pada hakikatnya energi terbarukan itu tdk stabil karena terletak pada teknologi konversinya. Energi surya sangat melimpah di indonesia, sehari disimpan, bs memutar roda industri selama seabad, sayangnya kapasitas terpasang energi ini masih paling rendah di antara energi terbarukan lainnya. Anehnya, justru potensi energi paling rendah di indonesia (energi angin) memiliki kapasitas terpasang paling besar dibanding renewable energy lainnya, pdhal tersentralisasi di nusa tenggara. Ini krna teknologi pemanfaatan energi angin tdk serumit dan semahal energi surya.

  7. ngomen apa yaa? yg gw tau aja
    1. PT LEN lewat PT SEI bikin PJU dan Solar Tree untuk taman
    2. untuk ngitung harga IPP nya masuk atau gak, semua udah ada softwarenya di RET Screen

    Ini nih.. mo ngitung bs pake ini http://www.retscreen.net/ang/t_software.php

    gampang makenya, ada manual book ama buku2 yg bs dibaca untuk Renewable Energy. Software RET Screen ini buat ngitung finance nya klo IPP. Thesis gw ttg BusDev RE ocean energy.

    Utk bahan2 tambahan bs bahan seminar EBTKE Conex 2014 ama ntar agustus ada EBTKE ConEx 2015 http://indoebtke-conex.com

    IMHO klo solar itu efisiensinya kurang sama klo ngisi pas siang cm efektif 2 jam. PT LEN mengembangkan ini pk anak perusahaannya PT SEI

    Ini anak perusahaan LEN http://www.suryaenergi.com

    Bahan2 slide waktu EBTKE ConEx 2014: https://www.dropbox.com/sh/ieunu6m7n0qfj3v/AACjkG0m3Gt6YqozU1izDIlza?dl=0

    sama thesis https://www.dropbox.com/sh/ow4r2dqzpdzo8we/AABG42jEicIwiN_OM40W8vzza?dl=0

  8. Kalo sy penerapan solarcell tetap independent di masing2 rumah, maka disebut energy mandiri. Untuk pemenuhan kebutuhan listrik yang dilakukan adalah pelan2, investasi solarpanel bertahap biar terasa ringan.

  9. Pingback: Ngomongin Listrik Gak Pernah Seasyik Ini xD #Part1 | Daddy's Little Warrior

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s